Rouwverwerking

Hartjes-blad

 

 

Liefde als oorzaak van rouw.

Wanneer we het verwerkingsproces van rouw ondersteunen dan ontmoeten we mensen die pijn ervaren omdat ze afgesneden zijn van
de mogelijkheid om een dierbaar persoon lief te hebben.

Wanneer we dit diepe verdriet erkennen geven we ook meteen de liefde die eraan ten grondslag ligt erkenning.
We ondersteunen de persoon die rouwt in het toestaan van de pijn. Als mensen veel van elkaar houden dan zijn ze ook voorbestemd
om diep verdriet te ervaren. Verdriet en liefde horen bij elkaar. Een open hart kan gewonde liefde tot heling brengen. Met deze massage laat ik de ander in zijn/ haar waarde. Ik geef de ander de ruimte om zijn of haar pijn te ervaren.

Luisteren vanuit het hart verbindt! Rouwen kun je omschrijven als, het verlies dat we ervaren hebben verwerken. En verlies verwerken betekent het doormaken van een aantal fasen. Verlies verwerken kost energie en het is bekend, dat een persoon, die rouwt zich in alle fasen uitgeput kan voelen.

Voetmassage tijdens rouwverwerking betekend in elke fase een verrijking.
Elke liefdevolle aanraking tijdens de massage biedt een diepgaande ondersteuning.

 

Rouw
‘Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft. Verdriet verwerken en beëindigen betekent onze gevoelens open en eerlijk onder ogen zien, ze volledig uiten en loslaten, verdragen en aanvaarden zolang het duurt om de wond te helen. We zijn bang dat als we verdriet eenmaal erkend hebben, we erdoor verpletterd worden, maar het tegendeel is waar. Verdriet dat bewust ervaren wordt, lost op. Verdriet dat niet geuit wordt is verdriet dat tot in het oneindige voortduurt’.
(uit: Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche)

 

Activiteiten: